Ο Συνεταιρισμός

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Οπωροκηπευτικών Επισκοπής Νάουσας, (Α.Σ.ΟΠ) Επισκοπής, ασχολείται αποκλειστικά με το εμπόριο φρούτων και λαχανικών από το 1987 ως αναγνωρισμένη Ομάδα Παραγωγών με τους κανονισμούς 2200/96 & 1432/03 και αριθμεί περίπου 500 μέλη – παραγωγούς.

Πρόκειται για μια πρωτοβάθμια Συνεταιριστική οργάνωση που συστήθηκε από παραγωγούς – μέλη του πρωτοβάθμιου συνεταιρισμού με την επωνυμία «Γεωργικός Πιστωτικός Συνεταιρισμός Επισκοπής» με έτος ίδρυσης το 1924.

Σήμερα, o Α.Σ.ΟΠ Επισκοπής είναι μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής, τυποποίησης και διακίνησης νωπού φρούτου με περισσότερους από 20000 τόνους ετησίως, ροδάκινα, νεκταρίνια, ακτινίδια, κεράσια, αχλάδια, μήλα, δαμάσκηνα, βερίκοκα από τον κάμπο της Ημαθίας και της γύρω περιοχές, περιοχές γνωστές για το ιδανικό μικροκλίμα, κατάλληλο για την παραγωγή φρούτων ανώτερης ποιότητας.

Τα νωπά φρούτα εξάγονται σε όλο τον κόσμο, με κύριους αποδέκτες την Ανατολική Ευρώπη ,την Κεντρική Ευρώπη, την Κίνα, την Ν. Αφρική ,την Σαουδική Αραβία κ.α.

Ο Α.Σ.ΟΠ Επισκοπής είναι πιστοποιημένος με τα πρότυπα GLOBALG.A.P., ISO 9001:2008, ISO 22000:2005 και AGRO 2-1 & 2-2 του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής και πιστοποιήσεις, εγγυούνται φρούτα υγιεινά χωρίς υπολείμματα, φρούτα που παράγονται με διαδικασίες που σέβονται το περιβάλλον και τον καταναλωτή. Επίσης ο Α.Σ.Ο.Π. Επισκοπής ανήκει στην κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων παραγωγών Ν. Ημαθίας.

Ο (Α.Σ.ΟΠ) Επισκοπής τηρεί υψηλές προδιαγραφές σε όλες οι διαδικασίες που ακολουθούνται στην καλλιέργεια, την τυποποίηση, τη συσκευασία και τη διανομή,  πετυχαίνοντας απόλυτα ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα σύμφωνα με τις εθνικές και ευρωπαϊκές νομικές διατάξεις, γεγονός που τον κατατάσσει στην κορυφή των ελληνικών εταιρειών παραγωγής τυποποίησης και διακίνησης νωπού φρούτου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνοπτικά στοιχεία για τον Α.Σ.ΟΠ. Επισκοπής

garage-closed-100
20000

Τετραγωνικά μέτρα

farmer-male-100
450

Μέλη - Παραγωγοί

apple-96-1
19750

τόνοι φρούτων ετησίως

medal-first-place-104
1927

Έτος Ίδρυσης

Εγκαταστάσεις

Ο ΑΣΟΠ Επισκοπής είναι μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές μονάδες φρούτων και οπωροκηπευτικών στην Ελλάδα. Παράγει, τυποποιεί και διακινεί 20.000 τόνους φρούτων, ροδάκινα, νεκταρίνια, ακτινίδια, κεράσια, αχλάδια, μήλα, δαμάσκηνα, βερίκοκα κ.α.

Ο Συν/σμός διαθέτει άρτιες εγκαταστάσεις και πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό για την επεξεργασία, τυποποίηση και συντήρηση των προϊόντων που διακινεί. Συγκεκριμένα ο Α.Σ.Ο.Π. Επισκοπής διαθέτει γραφεία, ψυγεία, διαλογητήριο, γραμμή τυποποίησης μικροσυσκευασιών και φυτοφαρμακείο σε ένα χώρο 20.000 τ.μ.

Απασχολεί σε μόνιμη βάση 20 άτομα προσωπικό που εποχιακά φτάνει και τα 100.